Onderzoek

Publicaties

Zwangeren en pas bevallen vrouwen minder vaak en met andere zorgvraag naar de huisarts aan het begin van de coronapandemie  

Zwangeren en pas bevallen vrouwen bezoeken de...

Minder zorggebruik bij de huisartsenpost in coronajaar voor niet COVID-19 geassocieerde gezondheidsproblemen, maar niet voor ouderen

In de OPTion-studie ontdekte Mariken Stegmann dat een gesprek met patiënten over hun doelen hen helpt bij het maken van een keuze.

 

Een biochemsiche test kan de diagnostiek van depressie in de huisartspraktijk verbeteren. De diagnose is lastig en depressie wordt regelmatig niet herkend door de huisarts.

Ervaren respect en autonomie in de geboortezorg: dit is nu te meten door het gebruik van twee gevalideerde meetinstrumenten!

Feijen-de Jong, E.I., Van der Pijl, M., Vedam, S., Jansen D.E.M.C...

In het integrale zorgproject SamenOud stelden meer dan tweehonderd kwetsbare thuiswonende ouderen samen met een casemanager persoonlijke doelen vast.

In de afgelopen maanden zijn twee van onze onderzoeken gepubliceerd die gaan over het staken van alfablokkers bij mannen met plasklachten.

Vrouwen die 10 jaar geleden zijn gediagnosticeerd met borstkanker hebben vaker psychologische klachten als somberheid en angst dan hun leeftijdsgenoten, maar het grootste deel van de vrouwen heeft...

In Nederland vindt de diagnostiek en behandeling van fracturen en luxaties over het algemeen plaats in tweedelijns zorginstellingen.

We weten uit onderzoek dat er een sterk verband is tussen de gezondheid van mensen op latere leeftijd en gezondheidsaspecten rond de bevruchting, tijdens de zwangerschap, rondom de geboorte en in...